top of page

Familieopstellingen

Een familieopstelling gaat ervan uit dat iedereen deel uit maakt van een groter geheel; het familiesysteem. Dit zijn niet alleen je ouders, kinderen, broers en zussen, maar ook je voorouders die al overleden zijn. Iedereen krijgt een blauwdruk die onbewust gedrag, emoties en patronen beïnvloedt.

Iedereen heeft zijn eigen plek binnen het familiesysteem. Er is een natuurlijk hiërarchie en evenwicht tussen het geven en nemen. Als deze balans verstoord is kunnen er in het dagelijks leven problemen ontstaan. Tijdens een opstelling ontdek je (onbewuste) oorzaken van gedrag, patronen en/of emoties. Hierdoor ontstaat er mogelijkheid en ruimte tot heling, verzoening en het doorbreken van dynamieken en patronen die jou belemmeren.

Welke vragen kan ik inbrengen bij een familieopstelling?

Je kan alle soorten vragen inbrengen! Bij een opstelling gaan wij uit van een verlangen, iets wat je graag wél wilt.

 

Vragen over je werk:

Je loopt steeds tegen hetzelfde aan; conflicten met collega’s of leidinggevenden, je kan moeilijk een baan houden, je voelt je minderwaardig ten opzichte van anderen of je twijfelt aan je eigen kunnen (denk aan het ‘imposter syndroom’).
 

Vragen over emoties of blokkades:   

Somberheid of depressieve gevoelens, (te) veel in je hoofd zitten, moeite met grenzen aangeven, je niet gezien of gehoord voelen, het gevoel hebben dat je er niet bij hoort, angsten, trauma, (te) veel verantwoordelijkheid nemen of juist geen verantwoordelijkheid nemen, emotioneel reageren.  

 

Vragen over relaties:      

Zowel liefdesrelaties als familierelaties. Je valt steeds voor de verkeerde partner, je kan de ‘echte’ verbinding niet aangaan, je hebt angst om verlaten te worden of je ervaart ingewikkelde relaties met ouders, broers of zussen.  

 

 

Kortom, binnen familieopstellingen kunnen allerlei vragen gesteld worden. Het is daarbij wel belangrijk dat je de vraag goed formuleert. Dit kan ingewikkeld zijn. Maar maak je geen zorgen, hier help ik je graag bij. We gaan dit samen onderzoeken. 
En zodra we je vraag helder hebben kunnen we aan de slag!  

bottom of page